Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, afirma ca aproape 4% din populatia tarii a dezvoltat anticorpi la COVID-19. Procentul este avansat dupa interpretarea analizelor a aproape 8.000 de romani.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

”S-a raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale a unui număr de 12.901. Dintre acestea, au fost lucrate la nivel de INSP 7.832, din care doar 303 sunt pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%”, a declarat ministrul tătaru la Europa FM.

Întrebat dacă procentul este mic sau mare având în vedere numărul de prove recoltate, ministrul a explicat că media europeană este mai mare. Prin urmare, în țara noastră imunizarea este redusă.

Rafila crede că 500.000 de români au avut deja coronavirus, dar imunizarea în masă durează ani de zile și doar cu vaccin

”Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizare de 5-6%. Noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent”, a adăugat ministrul.

Datele de luna trecută anunțate de Nelu Tătaru indicau o imunizare de doar 2%.

Tătaru a spus, în luna august, că din cele 4.000 de probe prelevate până în acel moment, s-a putut observa o imunizare de doar 2% a populației.

Doar 6% din locuitorii unui oraș-focar din Germania au anticorpi COVID-19. 40% dintre bolnavi nu mai au

Amintim că studiul național de seroprevalență a început în iunie.

Studiul de seroprevalență include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă, care se prezintă conjunctural pentru recoltări de analize la laboratoarele din fiecare județ pe durata perioadei de înrolare și care vor fi selectate cu pas de eșantionare, preciza, în luna iunie, Ministerul Sănătății.

Încă un studiu arată că anticorpii COVID-19 nu se menţin în corp mai mult de câteva luni. Slabe speranțe pentru un vaccin eficient.”