Fotografie de Andrea Piacquadio pe Pexels.com

Aproximativ 90% dintre masurile de restructurare vor fi implementate pana in 2025, a precizat Continental. Industria auto se confrunta cu cea mai mare criza din ultimii 70 de ani.

Informatii preluate de pe stirileprotv.ro, mai multe detalii mai jos:

„Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunţat că intenţionează să îşi reducă costurile cu peste un miliard de euro pe an până în 2023 şi să extindă un program de restructurări care ar putea afecta până la 30.000 de posturi din întreaga lume.

Potrivit Bloomberg, aproximativ 90% dintre măsurile de restructurare vor fi implementate până în 2025, a precizat Continental, adăugând că operaţiunile din Germania vor fi serios vizate, în condiţiile în care aproximativ 13.000 de posturi vor fi mutate în alte zone sau eliminate.

Industria auto se confruntă cu cea mai mare criză din ultimii 70 de ani iar furnizorii de componente sunt „deosebit de afectaţi”, a declarat directorul general de la Continental, Elmar Degenhart. Potrivit acestuia, grupul a decis să se concentreze pe „competitivitate maximă la toate locaţiilor şi un accent pe zonele de creştere”, scrie Agerpres.

Pe lângă efectele pandemiei de COVID-19, industria auto este presată şi să investească în noi tehnologii pe măsură ce era motoarelor cu combustie internă se apropie de sfârşit iar serviciile de car-sharing reduc cererea de noi autoturisme.

Grupul Continental a demarat deja un amplu proces de restructurare anul trecut, când economia mondială a încetinit iar producţia de autovehicule a scăzut. Însă planul iniţial destinat restabilirii marjelor operaţionale, care viza eliminarea a 20.000 de posturi din întreaga lume, a devenit insuficient în contextul pandemiei de coronavirus.”