Sectia Parchetelor Militare a preluat dosarul accidentului in care era Lucian Bode. Motivul preluarii: este vorba de o ancheta complexa cu elemente de cooperare internationala, fiind vorba de cetateni polonezi implicati.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Dosarul accidentului de circulație în care a fost implicată mașina ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat în această după-amiază de Secţia Parchetelor Militare (SPM) din cadrul Parchetului General de la Parchetul Militar București, prin ordonanţă a procurorului general Gabriela Scutea, potrivit unor surse judiciare.

Motivul preluării: este vorba de o anchetă complexă cu elemente de cooperare internaţională, fiind vorba de cetăţeni polonezi implicaţi.

Dosarul a fost înregistrat azi la Parchetul Militar București, după ce a fost declinat de Parchetul Judecatoriei Pitești întrucât șoferul e militar SPP. În dosar este începută urmărirea penală in rem pentru vătămare corporală din culpă. Parchetul Militar Bucureşti urma să verifice inclusiv de ce SPP nu a informat procurorii militari în legătură cu accidentul.

„Instituţiile militare ne informează mereu, și când se împiedică un soldat, de această dată SPP nu a făcut-o, dar trebuie să mai verificăm dacă informarea nu e încă pe drum”, a declarat pentru G4media.ro procurorul militar Bogdan Pîrlog, adjunctul şefului Parchetului Militar Bucureşti.

Luni, 31 august, mașina ministrului a circulat pe contrasens, încălcând linia continuă, pe drumul dintre Vâlcea spre Pitești. Autoturismul demnitarului a acroșat o altă mașină, a unor polonezi, care circula regulamentar. Șoferul SPP și o femeie poloneză au fost răniți ușor.”