Fotografie de Martin Lopez pe Pexels.com

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat cele peste 600 de noi cazuri au fost depistate din 2.503 teste efectuate. Dintre care 537 de persoane se afla in stare grava.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Numărul infectărilor COVID-19 crește alarmant în Republica Moldova iar Chișinăul a raportat, joi, 632 de noi cazuri de îmbolnăvire, un record de la începutul pandemiei, așa cum notează jurnaliștii Agora.md.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât cele peste 600 de noi cazuri au fost depistate din 2.503 teste efectuate (o rată de pozitivare de 24%) și la o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori.

În primele zile ale anului școlar, autoritățile de la Chișinău au raportat că 125 de profesori sunt infectați cu noul tip de coronavirus iar alte 250 de cadre didactice se află în izolare.

De asemenea, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău sunt în prezent peste 150 de angajați infectați cu noul coronavirus și 774 de la începutul pandemiei, iar patru au decedat.

Republica Moldova trece și printr-un scandal public legat de nerespectarea normelor de protecție sanitară, premierul de la Chișinău, Ion Chicu, fiind acuzat că la nunta fiului său au participat peste 100 de persoane, deși în Republica Moldova organizarea nunților este interzisă.

Cel mai mare focar al Republicii Moldova este capitala Chișinău, unde au fost înregistrate până acum 15.961 de cazuri din totalul de 38.372 din întreaga țară.

Și bilanțul deceselor a urcat în Republica Moldova la 1.306 cazuri.

Potrivit datelor furnizate de autorități și citate de Agora.md, 537 de persoane se află în stare gravă, dintre care 36 sunt conectate la respirația asistată.”