
Deputatii PSD au votat saptamana trecuta in corpore proiectul de lege, iar printre cei care au votat electronic s-au numarat si Vasile Axinte si Razvan Ilie Rotaru.
Informatii preluate g4media.ro, mai multe detalii mai jos:
„Deputații PSD Vasile Axinte și Răzvan Ilie Rotaru se numără printre semnatarii unei sesizări la Curtea Constituțională referitoare la o lege pe care cei doi deputați o votaseră cu o săptămână în urmă. E vorba despre un proiect de lege care modifică un articol din Codul Fiscal și impune o obligație pentru intermediarii de carburanți: să aibă depozite speciale. Legea scoate practic din piață câteva sute de companii care nu au nevoie de depozite, pentru că iau motorina cu cisternele de la rafinării și o duc la consumatori – de cele mai multe ori fermierii care au nevoie pentru alimentarea utilajelor agricole.
Deputații PSD au votat săptămâna trecută in corpore proiectul de lege, iar printre cei care au votat electronic s-au numărat și Vasile Axinte și Răzvan Ilie Rotaru.
La doar câteva zile distanță după ce au votat proiectul, cei doi PSD-iști au semnat și sesizarea de neconstituționalitate, alături de grupurile parlamentare ale PNL și USR.
”Eu am votat din eroare proiectul. Eram într-o zonă cu semnal prost la telefon și nu am știut că a fost introdus pe ordinea de zi după începerea ședinței. E un proiect greșit, făcut pentru o singură firmă, care distruge 900 de firme din piață și trimite în șomaj mii de angajați. De aceea am semnat pentru sesizarea CCR și am transmis un memoriu către președintele Iohannis să nu promulge legea”, a declarat deputatul PSD Vasile Axinte pentru G4Media.ro. Răzvan Ilie Rotaru nu a putut fi contactat pentru a-și preciza punctul de vedere.
”Este o lege făcută pentru o singură companie, singura din piață care și-a construit o rețea de depozite. Este o lege anticoncurențială, care scoate din piață circa 900 de firme”, a declarat pentru G4Media.ro consultantul Gabriel Biriș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor. El a amintit că inițiative similare au fost promovate încă din 2016, dar niciodată nu s-au finalizat.”