Raluca Tucan: „Funduri europene (11 milioane de lei), prin Programul Operational Regional, s-au alocat pentru reabilitarea Spitalului Municipal Filantropia Craiova”

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Raluca Turcan, viceprim-ministru: „Când vorbim despre anvergura investițiilor în infrastructura de sănătate, realizate în doar câteva luni de Guvernul PNL, Craiova este unul dintre cele mai bune exemple. Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de la Craiova, în valoare de 2,8 miliarde de lei, proiect blocat ani de-a rândul de PSD, a fost semnat în luna aprilie de Guvernul PNL. Ne aflăm în faza de lansare a licitației privind Studiul Tehnic și lucrurile se mișcă. Continuăm demersurile pentru a putea demara efectiv lucrările pentru acest obiectiv de investiții atât de așteptat de locuitorii din regiunea sud – vest.

Alte fonduri europene (11 milioane de lei), prin Programul Operațional Regional, s-au alocat pentru reabilitarea Spitalului Municipal Filantropia Craiova, iar prin CNI au fost alocată suma de 3,36 milioane de lei pentru reabilitarea, consolidarea și modernizarea pavilionului administrativ al ISU Oltenia Dolj.

Investițiile în infrastructura de sănătate sunt o prioritate a Guvernului PNL. În exercițiul financiar următor, vom avea la dispoziție, pentru prima dată, un Program Operațional de Sănătate cu o alocare de peste 4,5 miliarde de euro pentru, care va putea finanța:

investiții pentru construirea spitalelor regionale și infrastructură nouă;

centre regionale de screening;

unități sanitare cu activități medicale de tip ambulatoriu;

cabinete ale medicilor de familie;

centre în care se furnizează servicii de asistență medicală școlară, inclusiv servicii de asistență stomatologică;

măsuri de întărire a capacității furnizării serviciilor medicale și chirurgicale de tip ambulatoriu.””