Fotografie de Element5 Digital pe Pexels.com

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat ca suma de bani destinata desfasurarii alegerilor parlamentare se ridica la 625 de milioane de lei, adica aproximativ 130 de milioane de euro.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

“În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, au fost adoptate două hotărâri de Guvern: pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul României în data de 6 decembrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie, pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei”, a afirmat Ionel Dancă.

În seara zilei de 3 septembrie, Guvernul a adoptat Hotărârea prin care s-a stabilit data alegerilor parlamentare, aceasta fiind 6 decembrie 2020.

Premierul Ludovic Orban afirmase în debutul ședinței de Guvern din 3 septembrie că data alegerilor parlamentare “nu poate fi decât 6 decembrie”, precizând că “mandatul actualului Parlament se încheie pe 21 decembrie”.

Data alegerilor parlamentare se stabilește prin hotărâre de Guvern. Parlamentul stabilise anterior că alegerile pot fi organizate cel mai târziu pe 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.”