Mihnea Costoiu despre inceperea scolii: „In primul rand, este o dezorniganizare totala, iar scolile, profesorii, parintii si elevii sunt lasati de izbeliste sa se descurce cum pot.”

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„“În primul rând, este o dezorganizare totală, iar şcolile, profesorii, părinţii şi elevii sunt lăsaţi de izbelişte să se descurce cum pot. În al doilea rând, sistemul hibrid este o soluţie de avarie şi este lăsată această responsabilitate pe umerii părinţilor şi profesorilor”, a declarat pentru Agerpres rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu.

Senator PSD și fost ministru delegat pentru Învățământ Superior în Guvernul Ponta, Mihnea Costoiu a afirmat că “soluţiile la preuniversitar sunt soluţii de avarie”. “După cum ştiţi, o parte dintre elevi, indiferent de soluţie, nu au acces la tablete”, a continuat Costoiu.

Rectorul Universității Politehnica din București a susținut că: “Eu, personal, sunt profund nemulţumit de felul în care începem anul universitar alături de întreaga societate românească”.

În ceea ce privește situația din preuniversitar, Mihnea Costoiu a declarat că cei care conduc unităţile de învăţământ “sunt într-o situaţie absolut disperată. Pentru că, dacă de principiu vorbind descentralizarea, este un lucru bun, fuga de responsabilitate, de fapt, a înlocuit aşa-zisa descentralizare, pentru că, la nivelul Guvernului, la nivelul Ministerului Educaţiei, la nivelul Ministerului Sănătăţii toată lumea (…) s-a spălat pe mâini şi a mutat responsabilitatea la şcoală fără să dea şcolii nimic din ceea ce trebuie să aibă şcoală. Nu are resurse financiare, nu are resurse umane, nu are metodologii foarte clare”.”