Fotografie de fauxels pe Pexels.com

Elevii de liceu termina cursurile la 4 iunie 2021, anul scolar avand doar 32 de saptamani de cursuri pentru ei. Elevii de clasa a VIII-a au 33 de saptamani de cursuri si incheie anul scolar la 11 iunie 2021.

Informatii preluate libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Pe lângă schimbările legate de coronavirus, noul an școlar vine cu altfel de noutăți: vor avea din nou vacanță intersemestrială și pentru prima dată, elevii catolici și cei ortodocși vor avea vacanțe de Paști în perioade diferite.

Alte schimbări vizează faptul că elevii de clasa a VIII-a vor da altfel de subiecte la evaluarea națională și nu vor mai susține testarea PISA, așa cum era planificat. Această testare se va muta în 2022, din cauza pandemiei.

După ce au stat acasă șase luni, peste 2,8 milioane de elevi încep luni anul școlar 2020-2021, anul care aduce cele mai multe schimbări în viața lor de elevi. Este pentru al doilea an consecutiv când numărul de elevi este sub 3 milioane.

Cu reguli noi pe care trebuie să le respecte, cu ore online și note primite tot online, elevii trebuie să facă față unui altfel de an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

Anul școlar 2020-2021 are 34 de săptămâni împărțite egal în două semestre. Revine vacanța intersemestrială din ianuarie – februarie, iar vacanța de Paști va fi la date diferite pentru elevii de religie catolică și pentru cei de religie ortodoxă.

Elevii de liceu termină cursurile la 4 iunie 2021, anul școlar având doar 32 de săptămâni de cursuri pentru ei. Elevii de clasa a VIII-a au 33 de săptămâni de cursuri și încheie anul școlar la 11 iunie 2021.

Programul național “Școala Altfel se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020 – 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.”