Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, despre redeschiderea scolilor: „Daca nu se respecta regulile o sa avem 2000 de cazuri de la o zi la alta”. „Avem 12.000 scoli in scenariul verde, aproape 5000 in scenariul hibrid, 263 in scenariul rosu”.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Ministrul Sănătății a transmis, în mesajul său dinaintea începerii școlii, după trei luni de școală online și alte trei luni de vacanță, că acesta este cel mai important moment de la debutul pandemiei de coronavirus și că septembrie este ”o lună de provocare”.

Noul an școlar începe și cu proteste la Ministerul Educației, dar și cu decizia prelungirii stării de alertă pentru încă 30 de zile.

Principalele declarații ale ministrului Sănătăți:

O zi importantă, ziua în care vedem o repornire a societății din punct de vedere emoțional, educațional și social.Pentru mine ca ministru al Sănătății, încă începând din iunie când pregăteam examenul de Bacalaureat au fost discuții pe parcursul acestei veri în comisii mixte, tocmai pentru a pregăti începutul de an școlar. Deciziile au fost în funcție de epidemiologie. Ultima noastră evaluare a fost pe 7 septembrie.Atunci am spus că fiecare Consiliu de Administrație al fiecărei școli își face evaluarea ca și capacitate, ca și personal didactic, a numărului de elevi și va plia structura școlii pe acel scenariu pentru a începe aanul cu cât mai puține cazuri. Pe 10 septembrie s-au făcut modificări Avem 12.000 școli în scenariul verde, aproape 5000 în scenariul hibrid, 263 în scenariul roșu.”