Ludovic Orban: „Dupa masurile luate in toate domeniile de activitate pentru a reduce riscul de raspandire a virusului, atentia noastra a fost legata de economie.”

Informatii preluate de pe pagina de Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Premierul Ludovic Orban a declarat că, în ciuda perioadei de criză, volumul investiţiilor în sectorul public este cel mai mare din ultimii zece ani, iar Guvernul a luat măsuri pentru susținerea companiilor și a angajaților.

Ludovic Orban: ”După măsurile luate în toate domeniile de activitate pentru a reduce riscul de răspândire a virusului, atenția noastră a fost legată de economie. Prin măsurile pe care le-am adoptat am urmărit o cât mai mare injecție de lichiditate către companii. Am luat decizii cum ar fi suspendarea executărilor, popririlor, ridicarea presiunii pentru plata taxelor și impozitelor, mai ales pentru companiile aflate într-o oarecare dificultate, amânarea ratelor la bănci și reducerea timpului de rambursare a TVA-ului și de decontare a concediilor medicale. De asemenea, generăm măsuri active de susținere a companiilor și angajaților, cum a fost plata șomajului tehnic, a indemnizațiilor de sprijin pentru profesioniști în sensul Codului Civil. Ulterior, am adoptat măsuri active pentru revenirea în activitate a celor care au fost în șomaj tehnic, cu plata o perioadă de trei luni a 41,5% din salariu. De la 1 septembrie aplicăm programul flexibil de muncă, așa-numitul Kurzarbeit, pe care, de asemenea, l-am instituit în premieră în România.

Volumul investiţiilor în sectorul public a fost cel mai mare din ultimii zece ani, iar lucrul acesta s-a întâmplat în perioadă de criză, în condiţiile în care e clar că veniturile bugetului s-au diminuat. Cu toate astea, noi am asigurat resurse şi am încercat să creştem constant volumul investiţiilor publice, pentru că România are nevoie ca de aer de modernizarea infrastructurii în toate domeniile: infrastructură de transport, infrastructură energetică, infrastructură de comunicaţii, infrastructură de sănătate, educaţională. ”

Premierul Ludovic Orban a participat la conferinţa „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de presă MediaUno, în parteneriat cu Institutul Naţional de Statistică, Camera de Comerţ Româno-Americană şi UGIR-1903.”