Raluca Turcan a facut o vizita impreuna cu Marcel Ioan Bolos: „Discutiile pe care le-am purtat cu echipa de conducere si cu angajatii ne-au reconfirmat faptul ca masurile economice au sprijinit in mod real companiile.”

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Raluca Turcan, viceprim-ministru: ”Am vizitat fabrica de rulmenți din Bârlad, alături de ministrul fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, și primarul liberal al Bârladului, Dumitru Boroș. Discuțiile pe care le-am purtat cu echipa de conducere și cu angajații ne-au reconfirmat faptul că măsurile economice adoptate de Guvern au sprijinit în mod real companiile. Șomajul tehnic și celelalte facilități fiscale au fost ca o gură de oxigen pentru economia locală și au salvat locuri de muncă.

Pe termen mediu și lung, productivitatea unei astfel de fabrici (și nu este singurul exemplu din zonă) depinde în foarte mare măsură de încurajarea învățământului dual. Guvernul PNL și-a propus să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea de campusuri regionale pentru învățământul dual. România are la dispoziție peste 1,4 miliarde de euro din fonduri europene pentru susținerea învățământului profesional în sistem dual.

Vom fi deschiși să găsim și alte mecanisme de finanțare de tipul Public-Privat pentru a sprijini formarea profesională a tinerei generații. Trebuie să dezvoltăm o cultură a parteneriatului între mediul economic și învățământul profesional și tehnic, plus autoritățile publice locale.

Primarii și Consiliile Județene pot deveni, alături de Guvern, parteneri de încredere ai învățământului profesional dual, prin:

Investiții în dotarea școlilor și formarea profesorilor;

Facilități pentru elevii care vor urma cursurile învățământului dual;

Stimulente pentru angajatorii care vor să colaboreze îndeaproape cu unitățile de învățământ dual.”