Raluca Turcan, viceprim-ministru: „In aceasta seara a avut loc la Guvern o intalnire cu 15 rectori ai universitatilor romanesti.” Acestia au discutat despre cele mai bune conditii posibile din perspectiva securitatii sanitare combinata cu nevoia de continuare a actului educational.

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

Raluca Turcan, viceprim-ministru: În această seară a avut loc la Guvern o întâlnire cu 15 rectori ai universităților românești – conducerea (CNR), cu reprezentații asociațiilor studenților ANOSR, UNSR, USR și LSRS, precum și reprezentanții sindicatului Alma Mater (proveniți din 11 universitati).

Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar în cele mai bune condiții posibile din perspectiva securității sanitare combinată cu nevoia de continuare a actului educațional.

Rezultatele concrete dar și concluziile întâlnirii au fost :

1. Există deplină disponibilitate pentru îmbunătățirea prevederilor OM comun Educație-Sănătate în spiritul unei mai bune adaptări la specificul universităților și se apreciază orice contribuție constructivă în beneficiul comunităților academice românești.

2. S-a agreat inițierea unor demersuri împreună cu Ministerul Fondurilor Europene pentru sustinerea cheltuielilor materiale ocazionate de nevoia de prevenire și diminuare a riscului Covid și de continuare a procesului educațional în învățământul superior.

3. S-au reținut argumentele aduse de mediul universitar și se va lua în considerare oportunitatea inițierii unei HG de creștere a cifrei de școlarizare, în scopul susținerii tinerilor ce doresc să-și continue studiile la nivel universitar în România.

4. Reprezentanții mediului universitar au apreciat în mod special includerea universităților românești ca promotori eligibili în cadrul PNRR, prin OUG 155/2020, considerând esențial acest aspect.””