Fotografie de freestocks.org pe Pexels.com

Top 15 tari europene cu cea mai mare rata de infectare cu coronavirus. Romania, pe lista tarilor rosii ai caror cetateni risca plasarea in carantina la calatoria in alte state UE. Spania, Franta, Cehia si Malta sunt printre cele mai afectate.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Nu mai puțin de 15 țări din Europa, inclusiv Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania se confruntă cu impunerea carantinei de către colegele lor europene, în cadrul noului sistem de liste pe culori pentru Covid, care se practică în UE, transmite Forbes, citată de Rador.

Pe măsură ce cazurile de Covid se înmulțesc în Europa, mai multe țări au început să reintroducă interdicțiile de călătorie și închiderea frontierelor pentru vecinii lor. Pentru a contracara acest lucru și pentru a permite redeschiderea să continue în condiții de siguranță și în conformitate cu norme comune, UE le-a propus membrilor un sistem de semaforizare.

Cu pragul de 50 sau mai multe cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, într-o perioadă de 14 zile, multe țări se confruntă din nou cu impunerea carantinei la sosirea din alte țări membre. Noile reguli plasează țările pe o „listă roșie” și impun carantina dacă acestea depășesc acel prag și au o rată pozitivă de testare de peste 3%. Sau dacă noile infecții depășesc (rata de) 150 în două săptămâni.

„Britanicii sunt supuși carantinării atunci când ajung în oricare țară UE, întrucât blocul adoptă pragul standard pentru impunerea autoizolării”, avertizează The Daily Mail. Întrucât blocul folosește aceleași criterii pentru restricționarea călătoriilor, „o creștere recentă a cazurilor face ca Marea Britanie să aibă în prezent o rată de infectare de 51,1 la 100.000 de locuitori și o rată de testare pozitivă de 6% la sută – ambele peste pragul UE”.

Nu toate țările au început să implementeze sistemul, iar unele ar putea să nu îl practice. Franța, Germania și Spania, pentru început, favorizează această abordare.

Finlanda, Irlanda sunt primele care adoptă modelul de semaforizare al UE

Finlanda derulează deja astfel de reguli pentru vecinii nordici, relaxând pragurile de carantină. De sâmbătă, orice călător dintr-o țară cu 25 de cazuri noi / 100.000 va trebui să intre în carantină și să se testeze. În octombrie, intenționează să extindă măsura culorilor chiar și la țările din afara Europei, cu risc ridicat, precum SUA.”