Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Primarul Gheorghe Damian spune ca noua scoala „va imbina educatia, cultura, sportul si va fi in directa armonie cu natura, deschide spre tehnologie si spre viitor, oferind conditii si pentru a pregati copiii pentru viata”.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Primăria Ciugud din județul Alba a lansat în dezbatere proiectul unei noi școli pe care autoritățile locale o vor construi în comună, acolo unde există deja prima școală „Smart” din mediul rural.

Primarul Gheorghe Damian spune că noua școală ”va îmbina educația, cultura, sportul și va fi în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, oferind condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață”.

Acesta a postat pe contul său de Facebook un comentariu însoțit de câteva fotografii ale viitoarei investiții.

”Acesta este un proiect important pentru următorii ani pe care îl lansăm oficial în dezbatere în mica noastră comunitate. De ce este nevoie de o nouă școală?

După ce am construit prima școală smart din mediul rural din România, copiii noștri, care studiau până acum în școlile de la oraș, se întorc ACASĂ.

Astfel, dacă anul trecut porneam de la 108 copii, numărul elevilor care au ales școala smart ajunge acum la aproape 160.

Suntem atât de fericiți că școala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanțare (europene și private pentru o nouă școală, mai mare, mai frumoasă și care să demonstreze că NU lăsăm să piară școala de la țară.

Păstrăm și vechea școală pe care visăm să o facem un centru educațional de tip after school și pentru cultivarea aptitudinilor copiilor.”