Ludovic Orban: „Inca o data, PSD a aratat ca este dusmanul Romaniei. Iresponsabilitatea PSD risca sa arunce Romania intr-o criza economica pe care abia ce am depasit-o.”

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Ludovic Orban: ”Încă o dată, PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi în condiţiile unei contracţii economice, care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existenţa niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD-ul este de fapt inamicul public numărul 1 al României şi al economiei româneşti. Readuc aminte că Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, în cifră absolută 177 de lei, cea mai majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie, şi asta în condiţii de criză economică. Pentru a putea compara, vă spun că nu există altă ţară europeană care să fi crescut pensiile în perioadă de criză economică generată de pandemie, în afară de Germania. Puternica economie germană şi-a permis să crească pensiile doar cu 3,1% pentru pensionarii din fosta Germanie de Vest şi cu 4,1% pentru pensionarii din fosta Germanie de Est.

Orice creştere de cheltuieli, aşa cum sunt creşterile de cheltuieli provocate de <<criminalii>> economici de la PSD îndreaptă România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja este pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există oficiali europeni care au spus clar că vor pune sub semnul întrebării capacitatea României de a accesa fondurile din facilitatea de rezilienţă şi recuperare din cauza acestor creşteri aberante ale cheltuielilor publice care nu au la bază niciun fel de venit şi care nu se bazează pe niciun fel de prognoză economică.

De asemenea, agenţiile de rating sunt în evaluarea economiei româneşti, urmând să dea ratingul de ţară şi o astfel de decizie care a fost impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecinţe dramatice pentru România. Îi rog pe părinţii şi bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt: creşterea punctului de pensie cu 177 de lei este maximum pe care ni l-am putut permite în condiţii de raţionalitate economică şi în condiţiile în care noi vrem ca orice creştere a pensiei să fie însoţită de garanţia capacităţii de a plăti acea pensie crescută.”