Nelu Tataru, ministrul Sanatatii si secretarul de stat Andrei Baciu au evaluat, stadiul in care se afla organizarea primului centru modular pentru copii.

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Nelu Tataru, ministrul Sănătății și secretarul de stat Andrei Baciu au evaluat, în această dimineață, stadiul în care se află organizarea primului centru modular pentru copii cu afecțiuni grave care va funcționa în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Nelu Tătaru: “Este un proiect pe care vrem să îl dezvoltăm, să îl extindem pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi. IC Fundeni are 60 de paturi destinate internării de zi care vor fi relocate în noile spații modulare. Intenționăm ca, în cadrul proiectelor cu finanțare din fonduri europene, să dezvoltăm alte 4 astfel de complexe cu 18 containere în care să fie relocate paturile destinate internării de zi. În aceste complexe modulare, aflate în afara spitalului, se vor putea realiza tratamente, investigații, recoltări pentru testare COVID, precum și ecografii pentru copiii cu leucemie, transplant și alte afecțiuni grave care sunt tratați la Fundeni.

Noua unitatea este în curs de obținere a autorizațiilor necesare pentru funcționare.”