Stalin și Hitler au fost și ei oameni, la fel ca fiecare dintre noi, ne spunea în urmă cu câțiva ani Claudiu Năsui despre doi dintre cei mai mari criminali ai istoriei, care au trimis cu bună știință la moarte milioane de oameni nevinovați. Actualul ministru USR-PLUS al Economiei în Guvernul lui Florin Cîțu considera pe deasupra că și cei doi dictatori au vrut probabil să facă ceva bun pentru omenire. Nu le-a ieșit? Ghinion!

Da, (Stalin) era și el om, la fel ca Hitler, la fel ca fiecare dintre noi. Probabil au vrut și ei să facă ceva bun pentru omenire, a scris Claudiu Năsui într-un comentariu pe Facebook, răspunzând unei postări admirative la adresa lui Stalin a colegei sale de partid, Florina Presadă.

Câțiva ani mai târziu, confruntat cu declarația care ar fi zburat pentru totdeauna din viața publică pe oricine ar fi făcut-o într-o altă țară decât România, Năsui ne-a anunțat că nu-și retrage nicio afirmație, că nici nu-i e rușine cu ea și că de fapt nu știm noi ce a vrut să spună, dat fiind că acel comentariu a fost prea „fin” pentru înțelegerea noastră.

Fin sau nu, afirmația făcută și susținută cu atâta nonșalanță de Năsui nu prevestește nimic bun, cel puțin pentru noi, cei care mai vrem să avem și pe viitor o țară democratică:

Dacă până acum, din partea USR-PLUS nu avem decât intenții bune și planuri de reforme mărețe, trebuie să ne așteptăm la un viraj de tip dictatorial și de la acest partid? Din greșeală, desigur, dar perfect justificat, după Claudiu Năsui: sunt și ei oameni…